Гранитогрес – видове и предимства

Гранитогрес – видове и предимства

Гранитогресът като материал е създаден в Италия през осемдесетте години. Италианците имат изградени традиции в сферата на керамичния дизайн и държат на своето високо качество на изработка. Правилното италианско наименование на гранитогрес е gres porcellanato, което буквално преведено е порцеланови камъни. Не случайно думата камъни присъства в оригиналното име на гранитогреса. Той е изключително здрав продукт, устойчив на натоварване, не се драска, не се напуква и затова се казва „здрав като камък“. Благодарение на тези негови характеристики гранитогресът набира бързо популярност.
Изработката на гранитогрес е сложна, но пък вътрешната му структура е хомогенна смес и наподобява камъните в живата природа. Според повърхността, която има гранитогресът може да се раздели на две големи групи и те са: еднороден гранитогрес и гранитогрес с глазура. Еднородният гранитогрес е един и същ в цялата си дълбочина и той се разделя на няколко под типа - полиран гранитогрес, матиран гранитогрес и гранитогрес с релефна повърхност. Полираният гранитогрес е гладък и лъскав създава лукс и изящество на всяко помещение, в което се поставя. Матираният гранитогрес има голямото предимство, че не се пързаля, което осигурява безопасност. Релефен гранитогрес обикновено избират хора, които търсят натуралното. По дизайн обикновено той е направен да имитира неща от природата - дърво, камък. В същото време е здрав, устойчив за разлика от обикновената подова настилка.
Гранитогресът се изработва по високотехнологичен начин. В днешно време вече има и калиброван гранитогрес. Той се отличава от обикновения гранитогрес с това, че е рязан лазерно. Калиброван гранитогрес означава, че всяка една плочка гранитогрес е абсолютно еднаква по размер и форма на друга плочка от серията. Този вид гранитогрес може да се поставя с малка фуга или дори без.
Ако трябва да съпоставим обикновената подова настилка с гранитогрес то просто неговите плюсове са много – здравина, устойчивост на натоварване, устойчивост на всякакви климатични промени, лесно и бързо почистване. Гранитогресът е популярен не само заради добрите си качества, а и защото има много разновидности от размери и дизайни. Всеки може да открие, това за което е мечтал и да създаде уникален дизайнерски интериор.

0

26 юли 2018

Още новини

Най-големият избор и промоционални цени на гранитогрес и подови плочки