Гранитогрес – модерната облицовъчна настилка

Гранитогрес – модерната облицовъчна настилка

Домът е най-святото място за всеки един от нас. Там за първи път откриваме света, обичта на близките ни, общуването със семейство и приятели. Домът ни създава чувство за спокойствие, уют и сигурност. Топлината на родния дом е незаменима, именно заради това е от огромно значение как ще бъде обзаведен той. Всеки се стреми домът му да изглежда изискан, да е в крак със световните модни тенденции. Но често в стремежа си да изберем перфектния дизайн, забравяме, че освен на визия, трябва да наблегнем и на техническите характеристики, за да не ни се налагат повторни ремонти дейности в близкото бъдеще.
Важен за всеки един дом е изборът на подова настилка. Във времена, когато пазара изобилства от продукти, става все по-трудно да изберем правилната настилка за нас. Основни фактори, които оказват влияние върху изборите ни най-често са изгодна цена, съвършен дизайн, визията, която ни е впечатлила най-силно. Но това, което ни повлиява най-силно е колко издръжлива ще бъде нашата настилка. За да успеем да съчетаем функционалност и естетика в едно, правилния избор е съвременния гранитогрес.
Важно е да знаем, че модерния гранитогрес е изкуствено създаден материал, който се получава при високотехнологичен процес, който се състои от четири етапа: смесване, пресоване, изгаряне и обработка на повърхността. По състав съвременния гранитогрес е много близък до порцелано-керамичното изделие, но по свойства и естетически вид е сравним с природния камък гранит. Получава се от екологично чист материал – в състава му няма никакви синтетични компоненти и замърсители. Едно от най-важните качества на съвременния гранитогрес е ниската му пористост и като следствие от това – феноменалната му твърдост. Характеризира се с висока степен на износоустойчивост. В състава си включва глина, добавки от фелдшпат, кварц и други минерали. За постигане на желания цвят, в суровата маса се прибавят минерални пигменти, които придават вид на природен гранит. Така цветът е разпределен из цялата дебелина на плочката, което му придава еднородна структура. По този начин се постига едно огромно разнообразие от цветове и модели. На пазара се предлага гранитогрес с имитация на паркет, наподобяващ дървесина, който за момента остава най-търсения модел, заради цялата топлина и уют, които носи със себе си. Други популярни видове гранитогрес са тези с имитация на естествена мраморна повърхност, камък, седеф, бетон и плочи, подредбата на които имитира тухлена стена.
Качествата на модерния гранитогрес определено са неуспорими, а моделите, които предлага, са незаменими. Избирайки съвременния гранитогрес, си гарантирате жилище изпълнено с красота и изящност.

0

15 ян. 2020

Още новини

Най-големият избор и промоционални цени на гранитогрес и подови плочки